Scurta istorie YUUB

-          Kees van der Eijk, fondatorul si sursa de inspiratie a aceastei miscari, un om de afaceri activ in domeniul financiar, investitor, cu cunostinte, contacte proprii si mai ales multa experienta in lucrul cu persoanele cu dizabilitati, a pus bazele visului sau cel mai de pret, crearea YUUB Olanda.

-          YUUB a luat fiinta in perioada 2007-2008, prezentand posibilitati inedite de vacanta pentru persoanele cu dizabilitati, un motiv important care a dus la aceasta stare de fapt provenind dintr-un raport stiintific al doctorului german Peter Neumann, care a subliniat potentialul enorm al acestei piete

-          Acest concept de vacanta si calatorii s-a modificat in Aprilie 2008; din acel moment s-a transformat in YUUB, menit sa fie o organizatie pe baza de membri, care deserveste persoanele cu nevoi speciale si visele/dorintele acestora.

-          Timp de aproape 3 ani din acel moment, au fost realizate peste 25 de proiecte, fara absolut niciun suport financiar din partea guvernului, fondurilor de caritate sau a vreunui sponsor. Pe website-ul nostru va fi publicata, in curand, o analiza de ansamblu asupra acestor proiecte.

-          Rezultatele proiectelor YUUB Olanda au fost analizate si utilizate pentru actualizarea intregului concept international  YUUB. Veti gasi, pe website, o scurta descriere a acestor rezultate.

-          Filozofia echipei YUUB si a creatorului ei a fost si este aceea ca se pot face multe lucruri pentru a veni in ajutorul persoanelor cu nevoi speciale, se realizeaza adevarate minuni daca oamenii ajung sa se uneasca intr-o forta de munca speciala, reprezentand in acelasi timp si o adevarata putere de consum!

-          Echipa YUUB va urma cu exactitate detaliile acestui proiect, in timp ce Kees van der Eijk se va concentra pe imbunatatirea continua a conceptului la nivel international, prin experientele capatate in diverse tari ale Europei

-          Incepand cu 2012, conceptul YUUB va fi autorizat la nivel international, primele exemple de tari in care derulam deja proiecte fiind Olanda si Romania, insa urmeaza Croatia, Ungaria, Polonia si Belgia!