De ce YUUB

Un plan social bazat pe o prima analiza a segmentului de piata vizat in fiecare tara in parte este de fiecare data punctul de plecare pentru un nou inceput. Astfel, motivele pentru care societatea are nevoie de YUUB sunt, printre altele:

-          Faptul ca societatea inca nu accepta ideea ca persoanele cu dizabilitati sau probleme de acest gen pot fi pe picior de egalitate cu restul muncitorilor si consumatorilor! Cu toate acestea, exista totusi mari diferente de perceptii la nivel de tara.

-          Majoritatea persoanelor si organizatiilor, dar si a companiilor comerciale implicate, nu constientizeaza ca peste 20% din numarul total de locuitori ai fiecarei tari apartin acestui grup caruia i se adreseaza YUUB. Deci nu poate fi vorba doar despre o nisa de piata: numarul acestor persoane este in continua crestere!

-          Grupul posibililor membri ai Comunitatii Internationale YUUB ( BUZZ CLUB) este mai numeros decat acest procent de 20%, caci se alatura si familiile, voluntarii si insotitorii acestor persoane cu dizabilitati. Cu atat mai mult cu cat YUUB va crea beneficii (VIP) pentru acestia.

-          Destul de multe organizatii (asociatii, fundatii) incearca sa se ocupe de diverse aspecte ale nevoilor speciale (selectate in functie de handicap, de grad sau alte motive). YUUB incearca acum sa faciliteze dezvoltarea unei organizatii de tip “umbrela”, la nivel national, asemanatoare cu PGO Consult/Support in Olanda si FDSC in Romania. Particularitatea YUUB – pe langa functionarea ca asociatie la nivel international – este ca detine legaturi suplimentare cu societati comerciale, prezentand astfel beneficiile pe care le va aduce contributia lor in domeniul CSR.

-          Avand in vedere situatia de criza economica la nivel mondial si dificultatile in colaborarea cu guvernele din aproape fiecare tara (inclusiv Olanda), sumele de bani disponibile pentru ajutorarea acestor persoane sunt in continua scadere. Astfel, este necesara o cooperare reciproca pentru ca toate acele organizatii sa-si mentina nivelul de sprijin la un minim acceptabil.

-          Pretutindeni in lume exista un minim de cooperare intre organizatiile care se ocupa de o sectiune specifica din totalul problemelor unei tari. YUUB are know-how-ul si experienta necesare pentru a creea un model de castiguri comune in cazurile in care cooperarea si suportul reciproc ating standarde de excelenta.

YUUB furnizeaza de  asemenea, cu costuri reduse si folosind grupuri-tinta de persoane, o serie de servicii moderne suplimentare, cum ar fi marketing-ul online pentru structurile deja existente, care vor fi cu siguranta diferite, in functie de tara.