Grupul Țintă

In vederea realizarii unei comunitati YUUB de incredere, care sa vina in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale, este necesar sa descoperim ce au si ce le lipseste si cum se descurca in viata de zi cu zi, atat in mediul urban, cat si in sate sau in vacanta, in statiuni montane sau pe litoral.
Astfel, procesul va fi initiat prin crearea unui grup pilot, format din 50 de persoane cu dizabilitati si ingrijitorii acestora ( acolo unde este cazul).
Persoanele care vor face parte din grupul tinta vor fi incluse in diferite proiecte si activitati, prin care urmarim sa ii stimulam educational, intelectual dar si moral si sa dezvoltam latura lor sociala si capacitatea de a se integra in societate.
Grupul pilot va fi alcatuit din persoane cu handicap fizic sau mental, sau bolnavi cronic ( diabet zaharat, hipertensiune arteriala, bronhopneumopatie cronica, cardiopatie ischemica, epilepsie).
Printre activitatile pe care YUUB le va desfasura in cadrul grupului pilot se numara: iesiri in oras – la piata, la mall, la teatru, film sau in parc, in grupuri de 10-15 persoane, selectate in functie de dizabilitati, pentru a vedea daca rampile de acces in diferite spatii sunt functionale si accesibile, unde este nevoie de modificari, cu ce dificultati se confrunta intr-un spatiu public sau privat si cum le pot depasi.