Despre YUUB Romania

Dizabilitatile fizice care afecteaza oamenii pot avea diferite forme, pot fi temporare sau permanente si pot afecta diferite parti ale corpului sau intreg corpul. Persoanele care se confrunta cu astfel de dizabilitati intalnesc, adeseori, diferite bariere in viata sociala, in procesul de invatare, greutati in ceea ce priveste accesul la un loc de munca, dezvoltarea personala si profesionala.

 

YUUB Romania (Your Ultimate Unlimited Bridge) este un concept nascut in Olanda, din dorinta de a oferi sprijin persoanelor cu dizabilitati motorii, in toate aspectele vietii lor, atunci cand vine vorba de relatii de prietenie sau de familie, sau de relatii profesionale, integrare sociala, accesul la educatie si la un loc de munca stabil, accesul la facilitati de recreere si turism.

 

Si in Romania sunt deja numeroase fundatii si asociatii care lupta pentru drepturile si ajutorarea persoanelor cu dizabilitati motorii, insa YUUB vine in tara noastra cu un nou concept, organizandu-si activitatea dupa principiul “Umanitate Unita pentru Bine” si cautand sa formeze o comunitate care sa contribuie la imbunatatirea vietii acestor persoane.

 

Misiune

YUUB isi doreste ca persoanele care au un handicap sau/si o boala cronica sa aibe un statut egal cu toti ceilalti membri ai societatii. Nu mai cautam doar sa le satisfacem nevoile si sa ii ajutam, ci ne concentram si pe promovarea si incurajarea talentelor si pregatirii lor. YUUB va facilita toate acestea, construind o comunitate mondiala, activa profesional si motivata sa reuseasca in viata.

 

YUBB crede, mai presus de orice, in valorile umane si in colaborarea dintre asociatiile si fundatiile care au un scop comun, acela de a reintegra in societate persoanele cu dizabilitati. Si, cel mai important, credem in motivarea si puterea oamenilor de a crea o lume mai buna!

 

YUUB Network Romania isi va canaliza activitatea pe trei aspecte importante:

  • sprijinirea persoanelor cu dizabilitati motorii
  • crearea unei comunitati online (website, forum, call-center)
  • realizarea unei baze de date, creata chiar de persoanele cu dizabilitati, care sa cuprinda astfel de cetateni romani. Aceasta baza de date va cuprinde informatii despre romanii cu dizabilitati, informatii precum data de nastere, gradul de afectiune, nevoi speciale, abilitati, cunostiinte, pasiuni si multe altele. Informatiile vor fi pastrate confidentiale si vor fi folosite in interesul persoanelor inscrise in baza de date, pentru a le putea oferi asistenta in functie de nevoile fiecareia: cursuri de pregatire profesionala, oferte de munca, sfaturi si sugestii, idei si propuneri de activitati.

 

YUUB Network va oferi membrilor sai accesul la o comunitate globala si informatii relevante despre numeroase subiecte de interes, stiri din diferite domenii, exemple ale altor membri ai comunitatii, o intreaga agenda de evenimente si nenumarate proiecte, organizate, in parte, de catre YUUB.
Vom avea totul intr-un singur loc = platforma online. Atentia deosebita pe care o vor primi membrii comunitatii va fi completata si de un serviciu de helpdesk/call center (24/7) la care membrii pot apela.
Pentru a putea veni in sprijinul persoanelor cu nevoi speciale trebuie sa aflam ce nevoi au acestea. Este necesar sa descoperim ce au si ce le lipseste si cum se descurca in viata de zi cu zi, atat in mediul urban, cat si in sate sau in vacanta, in statiuni montane sau pe litoral. Prin urmare, vom organiza un grup pilot, format din 50 de persoane cu dizabilitati, selectate din mai multe domenii de activitate, care vor deveni membri ai YUUB Romania. Vom lucra indeaproape cu acestia pentru a putea intelege mai bine unde este nevoie de ajutor pentru a le face viata mai usoara si mai frumoasa.

 

Mai exact, vom organiza, in echipe de cate 10-15 persoane cu dizabilitati, iesiri in oras – la piata, la mall, la teatru, film sau in parc, pentru a vedea daca rampile de acces in diferite spatii sunt functionale si accesibile, unde este nevoie de modificari, cu ce dificultati se confrunta intr-un spatiu aglomerat si cum le pot depasi. In ceea ce priveste experientele turistice, vom organiza excursii sponsorizate de catre companie, pentru a vedea de ce facilitati dispun persoanele cu dizabilitati si unde este nevoie de ameliorari.

 

Voluntarii inclusi in accest program vor avea peste 18 ani, vor avea o dizabilitate fizica, ce ii constrange sa foloseasca scaunul cu rotile, carje, proteze sau cadru, vor fi persoane dinamice, active si sociabile si, cel mai important, isi vor manifesta interesul de a se implica in comunitatea YUUB Romania.

 

Putem schimba lucrurile in bine, asa ca, haideti sa incepem cu cei din jurul nostru, pentru ca doar ajutandu-i pe cei de langa ne vom ajuta pe noi insine. Viitorul nostru depinde de ceea ce facem in prezent asa ca va asteptam sa va implicati, sa construim impreuna o lume mai buna si va garantam ca alaturi de comunitatea YUUB Romania veti trai experiente memorabile.